Röffencs (sok)mindenmentes konyhája

Helló Világ!

Röffencset biztosan sokan ismerik már, egy nagy lakberendezési áruházból került hozzánk 🙂

 A blog pedig azért született, mert egyszer csak rájöttünk, hogy ugyanazt az ételt kétszer nemigen készítjük el, mert sosem jegyezzük fel pontosan a receptet, a “lopott ötleteket” pedig gyakran módosítjuk.

A változtatások első körben a liszt és cukor felhasználást érintik. Nem készítünk semmit 100%-ban “sima” lisztből, maximum 30%-ban kerülhet az ételeinkbe. A fő összetevő így a teljeskiöDSC09355rlésű liszt.

Cukor helyett pedig főleg xilitet használunk, ritkán eritritet vagy steviát. Nálunk ezt jelenti, ha valamit IR (inzulin rezisztencia) baráttá teszünk. Szintén fontos az IR kezelésében az ételek szénhidrát (CH) tartalma, ezért írjuk ezt az értéket is mindig az adott fogás mellé grammban megadva. Így a következő alkalommal már nem kell majd újra számolgatni, ha esetleg elkészítenénk valamit teljesen ugyanígy 😀 A tejtermékeket is nagyrészt elhagytuk, növényi tejjel és tejszínnel helyettesítjük, aminél csak lehet. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!