Röffencs (sok)mindenmentes konyhája

Paradicsomszósz

A pizzához elengedhetetlen, hogy a feltétek és a tészta közé kerüljön egy finom szósz réteg is. Mivel tejterméket sem fogyasztok a fokhagymás -tejfölös alapot hanyagoljuk. Helyette viszont nagyon finom paradicsomszószt szoktunk használni, ami nemcsak a pizzához jó, de tésztaszósznak vagy sós péksütikhez is kiváló.

Hozzávalók:

1 fej hagyma

4 gerezd fokhagyma

2 szál zellerszár

2 konzerv paradicsom

kb. 8 szelet aszalt paradicsom

1 babérlevél

chili

nyírfacukor

bors

kömény

bazsalikom

Elkészítés: A hagymát apró kockára vágom, a zellerszárat vékony csíkokra. Serpenyőbe olajat teszünk, bele a felaprított zöldségeket. Sózzuk, hogy kicsit összeessenek. Ha elkezd pirulni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kb. 4 percig még pároljuk, majd hozzáadjuk a konzerv paradicsomot. Közepesre vesszük a lángot, fűszerezzük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot is. Mi kicsit “rusztikusan” darabosan szeretjük a szószt, de aki krémesebbet szeretne, a végén leturmixolhatja. 

Rákenjük a pizzára, rátesszük a feltéteket és mehet is a sütőbe 🙂 Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!