A pizzához elengedhetetlen, hogy a feltétek és a tészta közé kerüljön egy finom szósz réteg is. Mivel tejterméket sem fogyasztok a fokhagymás -tejfölös alapot hanyagoljuk. Helyette viszont nagyon finom paradicsomszószt szoktunk használni, ami nemcsak a pizzához jó, de tésztaszósznak vagy sós péksütikhez is kiváló.
Hozzávalók:
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál zellerszár
2 konzerv paradicsom
kb. 8 szelet aszalt paradicsom
1 babérlevél
chili
nyírfacukor
só
bors
kömény
bazsalikom
Elkészítés: A hagymát apró kockára vágom, a zellerszárat vékony csíkokra. Serpenyőbe olajat teszünk, bele a felaprított zöldségeket. Sózzuk, hogy kicsit összeessenek. Ha elkezd pirulni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Kb. 4 percig még pároljuk, majd hozzáadjuk a konzerv paradicsomot. Közepesre vesszük a lángot, fűszerezzük. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. A legvégén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot is. Mi kicsit “rusztikusan” darabosan szeretjük a szószt, de aki krémesebbet szeretne, a végén leturmixolhatja.
Rákenjük a pizzára, rátesszük a feltéteket és mehet is a sütőbe 🙂 Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: